![Sałatka z zielonym kalafiorem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2410-photo-main.jpg)
Sałatka z zielonym kalafiorem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajko Bio - 3 szt.
rukola - 2 garści
kalafior zielony mały - 1 szt.
kiełki brokuła do smaku
majonez - 2 łyżki
śmietana - 1 łyżka
curry do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Rukolę opłukać i ułożyć na talerze, na rukolę wyłożyć różyczki kalafiora. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry, ułożyć na sałacie. Posypać kiełkami i ryżem.
Paprykę pokroić w paseczki lub kostkę, położyć na sałacie.
Majonez wymieszać ze śmietaną i curry do smaku, polać sosem sałatkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.