![Otwarte ciasto z porzeczkami i agrestem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-12/12226-photo-main.jpeg)
Otwarte ciasto z porzeczkami i agrestem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
żółtko - 1 szt.
cukier - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mąka - 2 szklanki
margaryna lub masło - 20 dag
słodkie wino białe - 8 łyżek
nadzienie :
porzeczki czerwone - 3/4 szklanki
agrest - 1 szklanka
białko - 1 szt.
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
cukier puder - 1/2 szklanki
cukier - 1 szklanka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.