Bakłażan zapiekany z łososiem
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
łosoś - filet - 20 dag
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
cebula - 2 szt.
masło - 1 łyżka
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
przecier pomidorowy - 200 ml
Sposób przygotowania:
Na plastry bakłażana kłaść plaster serka, posypać natką. Na ser kłaść kawałek ryby. Ponownie plaster bakłażanu, ser z natką, kawałek ryby i przykryć bakłażanem.
Zapiekać około 10 minut w temp. 180 stopni.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć na łyżce masła. Dodać do cebuli przecier i wymieszać, smażyć chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zapiekany bakłażan podawać z sosem pomidorowo-cebulowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.