Marchew z papryką do obiadu
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: miody, gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
ocet balsamiczny - 3 łyżki
miód - 4 łyżki
mąka - 1 łyżeczka
sałata lodowa - 1/2 szt.
natka pietruszki do smaku
Sposób przygotowania:
Ocet i miód wymieszać.
Paprykę z marchewką poddusić na maśle, zalać 0,5 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż woda odparuje.
Dodać ocet wymieszany z miodem, gotować 3-4 minuty na małym ogniu mieszając, dodać pod koniec mąkę i wymieszać. Doprawić do smaku solą.
Sałatę lodową pokroić w kostkę. Na sałatę wyłożyć ciepłą marchew z papryką, posypać posiekaną natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.