Deser z paluszków karpatkowych
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kiwi - 5 szt.
serek mascarpone - 1 opakowanie
cukier waniliowy - 16 g
śmietana - 120 ml
margaryna - 7 dag
mąka - 1/2 szklanki
jajka - 3 szt.
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Energicznie mieszając wsypywać mąkę, mieszać aż składniki się połączą.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Do zimnego ciasta miksując dodać po jednym jajku i sól.
Wyciskać szprycą paluszki z ciasta.
Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Wystudzić i przekroić wzdłuż.
Śmietanę, cukier waniliowy i serek zmiksować na jednolitą masę.
Wyciskać na połówki paluszków karpatkowych.
Mandarynki i kiwi obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na masie serowej.
Dowolnie dekorować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.