Beza ze śmietaną i owocami
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 250 g
skrobia kukurydziana - 2 łyżeczki
śmietana - 200 ml
sok z cytryny - 1 łyżka
banan - 1 szt.
kiwi - 3 szt.
mandarynka - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Wyłożyć bezę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Natychmiast obniżyć temperaturę do 90 stopni i piec przez godzinę.
Śmietanę lekko ubić i do smaku dosłodzić cukrem pudrem.
Owoce obrać i podzielić na mniejsze kawałki. Śmietanę wyłożyć na wystudzoną bezę. Następnie na śmietanę wyłożyć owoce.
Dowolnie dekorować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.