![Makaron z sosem pietruszkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2480-photo-main.jpg)
Makaron z sosem pietruszkowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, cytrusy, pszenica
Składniki:
olej lniany - 1/3 szklanki
natka pietruszki - 1 pęk
czosnek - 1 ząbek
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Do małej miski wlać olej i dodać musztardę. Wcisnąć ząbek czosnku i dodać odrobinę soku z cytryny. Wymieszać. Dodać natkę i wymieszać, doprawić do smaku solą. Makron wymieszać z sosem i odstawić na 10 minut, po tym czasie można podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.