![Pulpety w młodej kapuście](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3481-photo-main.jpg)
Pulpety w młodej kapuście
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, węgierska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica
Składniki:
mięso mielone - 70 dag
pomidory - 3 szt.
koper - 1/2 pęku
sól do smaku
liśc laurowy do smaku
ziele angielskie do smaku
boczek wędzony - 35 dag
bułka tarta - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić w kostkę podsmażyć dodać do kapusty. Gotować na małym ogniu 10 minut.
Mięso mielone doprawić do smaku i wymieszać. Formować pulpety nieco większe od orzecha włoskiego i obtoczyć je w bułce tartej.
Do kapustki dodać posiekany koper, doprawić do smaku i wymieszać. Wyłożyć połowę kapusty, na kapustę w garze położyć pulpety i przykryć drugą połową kapusty.
Gotować około 15-20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.