Orzechowe babeczki
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 szklanka
cukier puder - 1/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
żółtko - 1 szt.
nadzienie:
orzechy włoskie - 1 szklanka
płatki migdałowe - 1/2 szklanki
cukier - 1/2 szklanki
masło - 7 dag
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Orzechy posiekać. Masło roztopić w rondlu z cukrem, cukrem waniliowym. Do masła dodać rodzynki. Wsypać orzechy włoskie, wsypać płatki migdałowe. Gotować mieszając aż masa będzie miała jasno brązowy kolor.
Masę włożyć do wylepionych ciastem foremek.
Piecz w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.