Faszerowana cukinia
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 5 dag
pomidor - 1 szt.
cebula - 1 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
sól i pieprz do smaku
masło - 1 łyżka
ketchup - 2 łyżki
oregano do smaku
ser żółty - 1 plaster
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Smażyć aż cebula zmięknie.
Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Natkę posiekać. Do pieczarek dodać pomidora chwilę smażyć razem. Doprawić do smaku. Dodać tuńczyka, wymieszać. Dodać natkę i ketchup, wymieszać. Farszem napełnić cukinię.
Ser pokroić w paski i ułożyć na cukinii z farszem.
Piec w temp. 190 stopni przez 15-20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.