Udka z grejpfrutem
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, drób
Składniki:
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
grejpfrut - 2 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
papryka zielona - 1 szt.
syrop malinowy - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Udka opłukać i osuszyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startą skórką. Położyć plasterki grejpfruta. Zalać sokiem. Odstawić na 4 godziny do lodówki.
Udka posolić i popieprzyć. Papryki pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w dużą w kostkę. Kawałki papryki wyłożyć na udka. Posypać cebulką. Na koniec posypać do smaku tymiankiem.
Całość piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.