![Placuszki z otrębami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4146-photo-main.jpg)
Placuszki z otrębami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
śmietana - 200 ml
dżem z czarnej porzeczki - 2 łyżki
cukier trzcinowy - 2 łyżki
mleko - 3/4 szklanki
otręby pszenne - 3/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść placuszki i smażyć na małym ogniu. Placuszki odwrócić na drugą stronę i również usmażyć.
Śmietanę i dżem wymieszać.
Na placuszki kłaść sosik.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.