Tort naleśnikowy ze szpinakiem
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
szpinak liście świeże - 50 dag
serek topiony śmietankowy - 1 szt.
ser żółty plastry - 6 szt.
mąka - 1 szklanka
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z ciasta piec naleśniki.
Szpinak opłukać i podsmażyć na maśle. Dodać topiony serek śmietankowy przetarty przez sito, wymieszać i smażyć, aż serek się roztopi.
Na naleśniki nakładać część farszu ze szpinaku.
Jajka smażyć jak na sadzone i kłaść na środek naleśnika ze szpinakiem. Przykryć drugim naleśnikiem i farszem ze szpinaku.
Na ostatni naleśnik położyć kawałki żółtego serka i zapiec w nagrzanym piekarniku.
Podawać na ciepło. Można polać sosem czosnkowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.