Tarta z łososiem i mozzarellą
paulina2157Rodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
jajka - 1 szt.
cebula - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet - 35 dag
natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
przecier pomidorowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Rozwałkowane ciasto włożyć do formy. Posmarować ciasto przecierem pomidorowym. Łososia pokroić w paseczki, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, ułożyć na cieście. Mozzarellę pokroić w plastry i również ułożyć na cieście.
Zapiec przez 25 minut w temp. 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.