![Schab w marynacie z cytryną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3202-photo-main.jpg)
Schab w marynacie z cytryną
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: z grilla
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
pieprz - 1 łyżeczka
skórka z cytryny otarta trochę
sok z cytryny - 1/2 szt.
ocet balsamiczny - 2 łyżki
sól do smaku
olej - 4 łyżki
pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Do miski wsypać pieprz, pieprz ziołowy i sól, wymieszać. Dodać skórkę z cytryny i tymianek. Wlać olej, sos balsamiczny i sok z cytryny, wymieszać marynatę.
Plastry mięsa natrzeć marynatą i pozostawić w niej na 6 -8 godzin.
Grillować lub smażyć na patelni grillowej, według uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.