Filet pod pierzynką
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pietruszka - korzeń - 1 szt.
marchew - 2 szt.
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 2 łyżki
białe wino - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, a następnie dusić do miękkości podlewają niewielką ilością wina.
Następnie dodać masło, oraz mąkę i wymieszać. Dodać koncentrat, wymieszać, doprawić do smaku.
Warzywa wyłożyć na filet.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.