Schab po warszawsku
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
jajka - 5 szt.
chrzan ostry ze słoika lub tarty - 4 łyżki
natka pietruszki - 1 pęk
sól i pieprz ziołowy do smaku
czosnek do smaku
majonez - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Natrzeć solą , czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawić na noc w lodówce.
Na drugi dzień mięso upiec w rękawie do pieczenia (pieczemy około 1 godziny zależy od grubości mięsa), wystudzić.
Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze naciąć głęboką kieszonkę.
Ugotować na twardo jajka pokroić w kostkę, dodać chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz.
Kieszonki schabu nadziać pastą jajeczną.
Natkę pietruszki posiekać i posypać nią farsz.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.