![Tarta z borówkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3265-photo-main.jpg)
Tarta z borówkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
żółtko - 2 szt.
mąka - 2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kakao - 1 i 1/2 łyżki
serek waniliowy - 60 dag
żelatyna - 3 łyżeczki
borówki - 35 dag
Sposób przygotowania:
Odstawić do lodówki na 1 godzinę, następnie rozwałkować na wielkość formy do tarty i upiec, wystudzić.
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać aby się rozpuściła i wlać do serków, całość zmiksować.
Masę serową wylać na ciasto. Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone borówki, pozostawić do stężenia się masy serowej w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.