![Schab z herbatą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-08/2411-photo-main.jpg)
Schab z herbatą
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 2 szt.
czosnek - 5 ząbków
lubczyk do smaku
herbata mocna earl grey - 1 szklanka
bułka tarta - 3 łyżki
liść laurowy do smaku
ziele angielskie do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Również podsmażyć, dodać do mięsa. Zalać herbatą, dodać lubczyk.
Dusić na małym ogniu około 25 minut z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Do smaku dodać sól i pieprz. Pod koniec gotowania wsypać bułkę tartą i wymieszać.
Najlepiej podawać z kluskami śląskimi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.