![Surówka z melona](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-04/1820-photo-main.jpg)
Surówka z melona
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: cytrusy
Składniki:
gruszka - 1 szt.
skórka i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i dobrze wyszorować skórkę. Gruszkę obrać i za pomocą obieraczki ciąć plastry tak jak z melona, ewentualnie pokroić w kostkę. Dowolnie ułożyć na talerzyk. Posypać borówkami. Skórkę z 1/2 cytryny zetrzeć na surówkę i wycisnąć świeży sok z cytryny prosto na surówkę.
Odczekać parę minut i można jeść.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.