Sałatka warstwowa z burakami i makrelą
paulina2157Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
marchew - 2 szt.
buraki - 4 szt.
jajka - 4 szt.
cebula - 1 szt.
majonez - 350 ml
makrela wędzona - 2 szt.
jabłko - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę i wymieszać.
Majonez wymieszać wraz ze śmietaną.
Makrelę oddzielić od ości i porwać w rękach na mniejsze kawałki.
Rybę wyłożyć na dno miski, następnie jabłko wymieszane z cebulą.
Wyłożyć majonez ze śmietaną a następnie buraki.
Później kłaść kolejne warstwy z ziemniaków, marchewki a na koniec jajka, które należy posolić i popieprzyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.