![Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3188-photo-main.jpg)
Placuszki z gotowanego mięsa drobiowego
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, grzyby, żyto, drób
Składniki:
cebula czerwona - 1 szt.
szczypior - 1/2 pęku
pieczarki - 12 dag
mąka żytnia razowa typ 200 BIO - 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Szczypior posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski dodać do nich sól i pieprz czosnkowy oraz mąkę wymieszać. Ciasto dodać do pozostałych składników i wymieszać.
Ciasto kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.