Miodowy łosoś
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: miody, nabiał, grzyby, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
miód Bio - 2 łyżki
roszponka - 2 garści
małe pieczarki - 12 szt.
masło - 2 łyżki
oliwa z oliwek Bio - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Oliwę, musztardę i miód wymieszać.
W marynacie namoczyć paski łososia i pozostawić na 30 minut.
Później usmażyć je wraz z marynatą.
Pieczarki oczyścić i usmażyć na maśle na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na ułożoną na talerzach roszponkę wyłożyć kawałki łososia i pieczarki.
Całość polać sosem, który został ze smażenia ryby.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.