![Odsmażany chleb z salsą pomidorową](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3259-photo-main.jpg)
Odsmażany chleb z salsą pomidorową
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, żyto
Składniki:
jajka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża do smaku
pomidor duży - 1 szt.
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę cebulę, obrać i również pokroić w kostkę. Do pomidora i cebuli wlać olej lniany, dodać posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i odstawić na 5 minut.
Salsę pomidorową kłaść na usmażony chleb i podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.