Tarta z budyniem i truskawkami
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
żółtko - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cukier puder - 3/4 szklanki
mąka żytnia razowa typ 2000 - 3/4 szklanki
truskawki - 1/2 kg
mleko - 1/2 litra
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący wylać równomiernie na ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni na złoty kolor ciasta. Wystudzić.
Na wierzchu położyć pokrojone w plastry truskawki.
Zalać cytrynową galaretką i pozostawić do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.