Chleb z czarnuszką i pestkami dyni
paulina2157Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, pszenica, żyto
Składniki:
mąka pszenna typ 650 - 40 dag
woda - 1/2 litra
zaczyn - 150 ml
pestki dyni Bio - 1 szklanka
czarnuszka - 1 łyżka
pieprz - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Gdy zacznie mieć jednolitą konsystencję bez grudek dodać pestki dyni i czarnuszkę.
Połączyć ciasto z pestkami i czarnuszką.
Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie - ponownie je wyrobić i przełożyć do formy keksowej. Znów pozostawić, aby podrosło.
Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu przykryć ręcznikiem kuchennym, aby chleb wolno stygł.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.