![Pierogi szpinakowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3262-photo-main.jpg)
Pierogi szpinakowe
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier waniliowy - 16 g
śmietana - 250 ml
truskawki - 40 dag
cukier lub stewia do smaku
mąka - 40 dag
woda - 3/4 słoika
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Twaróg rozgnieść z łyżką śmietany i cukrem do smaku. Na kawałki ciasta kłaść po łyżce twarogu i zagniatać pierogi.
Gotować w lekko osolonej wodzie około 1 minuty od ich wypłynięcia.
Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym.
Pierogi podawać ze śmietaną i kawałkami truskawek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.