Blok drobiowy
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 4 szt.
ser żółty - 20 dag
filet z kurczaka - 1 szt.
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
liść laurowy do smaku
żelatyna - 1 + 1/2 łyżki
Sposób przygotowania:
Mięso wystudzić i podzielić na mniejsze podłużne kawałki.
Ser pokroić w grube paski, jajka ugotować na twardo i obrać.
W foremce ułożyć część mięsa, na mięso położyć jajka.
Po bokach jajek położyć kawałki sera i przykryć mięsem.
Z bulionu z gotowania mięsa zrobić galaretkę dodając żelatynę
Zalać całość bulionem i pozostawić do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.