Deser truskawkowy na waflach pszennych
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 18% - 200 ml
serek mascarpone - 3 łyżki
świeża mięta do smaku
skórka z cytryny (otarta) - 1 łyżka
sok z cytryny - 3 łyżki
truskawki - 35 dag
cukier waniliowy - 16 g
Sposób przygotowania:
Śmietanę z serkiem wyłożyć na wafle i rozsmarować. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać skórkę i sok z cytryny.
Miętę posiekać wsypać do truskawek, dodać do smaku cukier puder, całość wymieszać.
Owoce wyłożyć na masę śmietanową. Od razu podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.