![Omlet z marchewką i żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-05/1986-photo-main.jpg)
Omlet z marchewką i żurawiną
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 łyżki
mleko - 2 łyżki
marchew - 3 szt.
żurawina suszona - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki.
Rozgrzać patelnię, wylać masę jajeczną i piec ją na małym ogniu, gdy jajko zacznie się ścinać, posypać cały omlet marchewką i żurawiną, do smaku polać olejkiem pomarańczowym.
Smażyć, aż omlet całkiem się zetnie.
Złożyć na pół. Przekroić, podawać na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.