Sernik na herbatnikowym spodzie z truskawkami
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 1 szt.
ser biały 3-krotnie mielony - 1 kg
jajka - 6 szt.
truskawki - 1/2 kg
galaretka truskawkowa - 2 opakowania
cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać do żółtek masło i utrzeć do połączenia się składników. Dodać ser i budynie, wymieszać. Białka ubić na sztywną a pianę dodać do masy serowej i wymieszać.
Masę serową wyłożyć na spód herbatnikowy. Piec około 50 minut w temp. 175 stopni. Wystudzić ciasto.
Na sernik wyłożyć pokrojone truskawki i zalać galaretkami przygotowanymi według przepisu z opakowania. Pozostawić do stężenia galaretki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.