![Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-04/1857-photo-main.jpg)
Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: grzyby
Składniki:
pieczarki - 20 dag
czerwona cebula - 1 szt.
sól do smaku
szczypiorek - 1/2 pęku
olej rzepakowy - 1 łyżka
kapusta kiszona - 25 dag
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie ostudzić i pokroić w talarki. Kiszoną kapustę pokroić można od razu doprawić do smaku cukrem. Cebulą obrać i posiekać, dodać do kapusty, dodać pieczarki, cukier, wymieszać. Do sałatki dodać ziemniaki, olej i powoli wymieszać. Doprawić do smaku solą. Szczypiorek pokroić i obficie posypać nim sałatkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.