Chlebki Wielkanocne z ziarnami Babki płesznik i otrębami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Otręby orkiosze Bio - 1/2 szklanki
Sól trochę
Masło klarowne Bio - 100 g
Drożdże świeże - 70 g
Mleko - 2 szklanki
Cukier z Agawy Bio - 2 łyżeczki
* dodatki - słoneczni, ziarna lnu, dyni itp.
Dodatkowe informacje:
Zobacz przepisy na inne chleby lub chlebki: gotujwstylueko.pl/przepisy/filtrowane/szukaj/chlebSposób przygotowania:
Całość odkładamy na 20 minut aby drożdże podrosły.
Po upływie tego czasu dodajemy sól i wyrabiamy ciasto , na koniec dodajemy roztopione masło klarowne i ponownie wyrabiamy.
Całe ciasto dzielimy na 6 równych kawałków.
Każdy układamy w foremce. Z wierzchu posypujemy słonecznikiem, ziarnami lnu itp. Odstawiamy je na 30 minut w ciepłe miejsce z foremkach aby podrosły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.