Kotleciki z kaszki kukurydzianej Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka, grzyby
Składniki:
Jajka - 3 szt.
Suszone grzyby Mun kilka
Natka pietruszki - 1/2 pęku
Sól szczypta
Suszony por Bio trochę
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Sposób przygotowania:
Jedno zostawiamy surowe.
Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno.
Grzyby moczymy przez 10 minut, a następnie gotujemy przez 20 minut aż będą miękkie.
Do miski przekładamy kaszę,dodajemy poszatkowane grzyby i natkę,dodajemy suszony por,sól i pieprz.
Jajka przeciskamy przez praskę, bądź ścieramy an tarce na drobnych oczkach - dodajemy do kaszy.
Wbijamy surowe jajko.
Całość dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.