Pasta z fasoli i jajek
Kinga BajcarRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, soja, strączkowe, pszenica
Składniki:
Jajka - 4 szt.
Fasola Borlotti Bio - 150 g
Cebula - 1 szt.
Musztarda domowa Bio - 1 łyżeczka
Sól szczypta
Pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Cebule szatkujemy drobno.
Przekładamy do wysokiego naczynia razem z jajkami.
Fasolkę odcedzamy (fasolkę z puszki), dodajemy do pozostałych składników.
Dodajemy również majonez, musztardę, wasabi i przyprawy.
Wszystko razem dokładnie blendujemy na jednolitą masę, przekładamy do miseczki. posypujemy z wierzchu drobno posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.