![Szarlotka z mąki amarantusowej.](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-01/6989-photo-main.jpg)
Szarlotka z mąki amarantusowej.
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Jajka - 4 szt.
Jabłka - 3 kg
Cynamon Bio trochę
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy ze skórek i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Przekładamy do dużego rondla i smażymy z pozostałym cukrem.
Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia.
Na papier wykładamy 3/4 ciasta. Na ciasto wykładamy usmażone jabłka.
Na jabłka ubitą pianę z białek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.