Sushi
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): japońska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, soja, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
Imbir marynowany Bio kilka
Pasta Wasabi Bio trochę
Ogórek kiszony - 2 szt.
Ryż Basmati Bio - 200 g
Sos sojowy Bio trochę
Sposób przygotowania:
Następnie gotujemy przez około 20 minut aż zupełnie będzie miękki.
Przed odcedzeniem pozostawiamy w gorącej wodzie.
Do jeszcze ciepłego i już odcedzonego dolewamy odrobinę sosu sojowego i mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi nakładamy ryż, tak aby się kleił.
Na ryż nakładamy pastę wasabi ( tylko u dołu ryżu).
Na to nakładamy kilka kawałków imbiru marynowanego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.