Makaron Penne z pesto z fasoli Mung
Kinga BajcarKuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
Fasolka Mung - 200 g
Bazylia - 20 g
Oregano - 20 g
Natka pietruszki - 20 g
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Sól trochę
Pieprz do smaku
Oliwki zielone z migdałem Bio kilka
Sposób przygotowania:
Gdy się ugotuje odcedzamy z nadmiaru wody, przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy wszystkie składniki (poza makaronem),i blendujemy na jednolitą, gładka masę. Gdyby pesto było za geste dodajemy więcej oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku.
Pesto powinno mieć konsystencję sosu.
Makaron gotujemy przez kilka minut w lekko osolonej wodzie.
Odcedzamy. Nakładamy na talerz najpierw makaron, a na niego peso.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.