Cynamonki
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Napój ryżowy o smaku kokosowymBio - 1 szklanka
Cukier kokosowy Bio - 1 szklanka
Drożdże instant Bio - 1 opakowanie
Jajka - 3 szt.
Mąka pszenna typ 550 - 4 szklanki
Masło klarowne Bio - 50 g
Sproszkowany Baoab Bio - 1 łyżeczka
Napój ryżowy o smaku kokosowym - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Dodajemy połowę cukru kokosowego oraz sproszkowany baoab. Mieszamy.
Z przyszykowanej mąki odsypujemy 1/3 szklanki. Odkładamy na bok.
Pozostałą mąkę przesypujemy do miski, dodajemy napój ryżowy z dodatkami, wbijamy jajka i wszystko dokładnie wyrabiamy.
Na koniec dolewamy oliwę z oliwek.
Ponownie wyrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby ciasto wyrosło.
Masę mieszamy dokładnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.