Bułeczki makowe
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, jajka, drożdże, pszenica
Składniki:
mleko roślinne bio - 1/2 szt.
cukier kokosowy - 1/2 szklanki
drożdże suche bio - 1 opakowanie
jajka - 2 szt.
oliwa z oliwek bio - 1/4 szklanki
miód lipowy bio - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Mak parzymy w gorącej wodzie.
Następnie mielimy go np blenderem na gładką masę.Dodajemy miód i mieszamy.
Kroimy go na 4 kawałki. na pierwszy nakładamy ma, rozsmarowujemy, przykrywamy drugim,który tez smarujemy makiem, na to 3 - również smarujemy makiem.Na koniec 4 placek ciasta.
Całość kroimy w paski, zwijamy i łączymy końcami.
Pieczemy w temperaturze około 175 st przez około 20 minut.,
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.