Deser truskawkowy z kisielem
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Cukier z Agawy Bio - 6 łyżek
Truskawki - 1/2 kg
mascarpone - 250 g
Masło roślinne Bio - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Wszystko ostrożnie mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy do rozpuszczenia.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Na dno foremki układamy jedną warstwę herbatników.
Na herbatniki nakładamy kilka łyżek masy truskawkowo-wiśniowej.
Ponownie na to układamy herbatniki. Masę owocową przekładamy herbatnikami aż nam się nie skończy.
Na wierzch masy wykładamy serek mascarpone wymieszamy z 3 łyżkami cukru w Agawy.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.