![Biały barszcz](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3457-photo-main.jpg)
Biały barszcz
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
Marchew - 2 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Por - 1/4 szt.
Seler - 100 g
Natka pietruszki - 1/2 pęku
Ziemniaki - 1 kg
Sól szczypta
Pieprz szczypta
Czosnek - 3 ząbki
Oregano mielone Bio szczypta
*opcjonalnie biała kiełbasa z ekologicznej wędzarni Bio
Sposób przygotowania:
Zalewamy wodą (około 3 litry).
Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Doprawiamy do smaku kostkami warzywnymi, pieprzem i oregano.
Osobno obieramy i gotujemy ziemniaki. Odcedzamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.