Kluski na parze
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, drożdże, pszenica
Składniki:
Mąka pszenna typ 550 Bio - 4 szklanki
Mleko kokosowe Bio - 1/2 szklanki
Lucuma Bio - 2 łyżeczki
Truskawki
Jajka Bio - 3 szt.
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio - 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Dodajemy je do mąki. Dodajemy jajka (muszą być w temperaturze pokojowej).
Dosypujemy połowę z cukru z agawy oraz drożdże instant.
Całość wyrabiamy ręcznie.
Na koniec dolewamy oliwę z oliwek.Ponownie wyrabiamy, i odstawiamy na półtorej godziny w ciepłe miejsce aby ciasto wyrosło.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na małe kulki. Każdą kulkę spłaszczamy w dłoni, a na wierzch nakładamy odrobinę truskawek.
Kluski układamy dopiero w momencie jak woda w garnku zacznie się gotować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.