Bułki pszenne na wodzie kokosowej bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier z Agawy Bio - 1 łyżeczka
Sól - 1 łyżka
Mąka pszenna Bio typ 650 - 1 kg
Drożdże świeże - 3/4 kostki
masło klarowne - 20 dag
jajko - 1 szt.
* mąka do podsypania - 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Dodajemy do tego 5 łyżek mąki (odsypujemy z kilograma) i łyżeczkę cukru z Agawy Bio. Mieszamy aż całość się połączy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce aby zaczyn podrósł.
Do osobnej miski przesiewamy pozostałą mąkę. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ręcznie.
Masło klarowne Bio topimy i jeszcze ciepłe dodajemy do ciasta.
Ponownie wyrabiamy ręcznie.
Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na minimum 1,5 godziny aby podwoiło swoją objętość.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.