![Barszcz czerwony na zakwasie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-12/6835-photo-main.jpg)
Barszcz czerwony na zakwasie
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: drożdże, cytrusy
Składniki:
Buraki czerwone surowe - 4 szt.
Marchew - 1 szt.
Por kawałek
Seler kawałek
Kostki warzywne Bio - 3 szt.
Czosnek - 5 ząbków
Pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki
Sok z cytryny kilka kropel
Sposób przygotowania:
Zalewamy zimna wodą i gotujemy na małym palniku.
Gdy warzywa zmiękną, dolewamy zakwas i mieszamy. Po zagotowaniu się wywary ( dokładnie w momencie gotowania) dolewamy sok z cytryny.
Sok z cytryny powoduje, że barszcz nie traci koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.