Barszcz czerwony na zakwasie
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: drożdże, cytrusy
Składniki:
Buraki czerwone surowe - 4 szt.
Marchew - 1 szt.
Por kawałek
Seler kawałek
Kostki warzywne Bio - 3 szt.
Czosnek - 5 ząbków
Pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki
Sok z cytryny kilka kropel
Sposób przygotowania:
Zalewamy zimna wodą i gotujemy na małym palniku.
Gdy warzywa zmiękną, dolewamy zakwas i mieszamy. Po zagotowaniu się wywary ( dokładnie w momencie gotowania) dolewamy sok z cytryny.
Sok z cytryny powoduje, że barszcz nie traci koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.