![Sezamki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7174-photo-main.jpg)
Sezamki
![](/cache/a32x32/files/users/33-avatar-735992636.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, strączkowe, sezam
Składniki:
Miód lipowy bio - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Sezam cały czas mieszamy, w momencie gdy zacznie wydobywać się orzechowy zapach - sezam jest wystarczająco uprażony.
Przesypujemy do suchego naczynia i odkładamy do ostygnięcia.
Karmel mieszamy do momentu aż grudki cukru się roztopią.
Szybko mieszamy a następnie całość wykładamy na papier do pieczenia, i przykrywamy kolejnym papierem do pieczenia.
Sezam szybko stygnie i twardnieje,więc należy jak najszybciej rozwałkować masę na najcieńszy placek jaki jest możliwy. .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.