Ciasto z truskawkami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło klarowne Bio - 200 g
Napój ryżowy Bio - 1/3 szklanki
Cukier kokosowy Bio - 1/2 szklanki
Cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
Świeże truskawki eko - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Ściągamy z palnika i odkładamy na chwilę do ostygnięcia.
W tym czasie oddzielamy białka od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier kokosowy. Gdy cukier się rozpuści, dodajemy partiami żółtka i ponownie ubijamy na najniższych obrotach, aby piana nie opadła.
Następnie dodajemy do masy jajecznej ciepłe nie gorące masło z napojem ryżowym i delikatnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.