Zmodyfikowany Shoyu Ramen
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): japońska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, pszenica, wieprzowina
Składniki:
Oliwa z oliwek Extra Virgin Bio trochę
Wywar warzywny - 2 litra
Papryka suszona mielona Bio trochę
Pieprz czarny mielony Bio trochę
Sól trochę
Czosnek - 2 ząbki
Polędwiczka wieprzowa - 1 szt.
Jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
Makaron z ryżu brązowego z Wakame Bio - 400 g
Dymka - 1 pęk
Dodatkowe informacje:
Prawidłowo danie powinno się jadać pałeczkami, ale potrawa jest trochę zmodyfikowana, więc można jeść łyżką i widelcem :)Sposób przygotowania:
Dusimy na niewielkim ogniu na oliwie z oliwek Bio przez około 20 minut. Co kila minut obracamy.
Pozostały wywar warzywny doprawiamy dodatkowo 2 łyżeczkami sosu sojowego Shoyu. Gdyby był za słony, dolewamy odrobinę wody i zagotowujemy.
Podajemy w miseczkach wszystko obok siebie. Po np 3 plastry polędwiczki, pół jajka na twardo, dymka. Zalewamy takie danie gorącym wywarem warzywnym.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.