Ciasto z pianką
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło roślinne Bio - 1/2 kostki
Maka pszenna typ 550 Bio - 2 szklanki
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Owoce - np mrożone maliny lub czereśnie - 2 szklanki
Sposób przygotowania:
Połowę wykładamy płasko na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Białka ubijamy na puszystą pianę, dodajemy pozostały cukier i ubijamy dalej. Na koniec dodajemy budyń - w proszku. Dalej ubijamy przez chwilę.
Taką pianę wykładamy na spód ciasta, na to układamy owoce, a pozostałe ciasto ścieramy na tarce i przykrywamy nim owoce.
Pieczemy w temp 180 st przez około 40 minut.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.