Bułki z komosy Białej Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
Cukier kokosowy - 1 szklanka
Jajka - 3 szt.
Drożdże instant Bio - 1 opakowanie
Masło klarowne Bio - 150 g
Ser biały chudy - 250 g
Sposób przygotowania:
Mleko ryżowe (3/4 szklanki) podgrzewamy aby było bardzo gorące ,ale nie gotujemy.
1 szklankę komosy przesypujemy do garnka. zalewamy to gorącym mlekiem ryżowym i dokładnie mieszamy.
Do przestudzonej zaparzonej mąki dodajemy pozostałe mleko z drożdżami. Całość mieszamy.
Pozostałą mąkę przesypujemy do miski,dodajemy ubite żółtka oraz mleko z drożdżami i zaparzoną mąką. Wyrabiamy ręcznie ciasto o gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone ciepłe masło klarowne. Ponownie wyrabiamy ciasto przez około 10 minut.
Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na godzinę.
Ser biały przekładamy do miski,dodajemy pozostałe żółtko z jajka - białko ponownie odstawiamy. Dosypujemy pozostały cukier i dokładnie mieszamy.
Na środek placka z ciasta nakładamy ser biały
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.